Tango tečaj: ¿Dónde estás corazón? - intermediate

NOV TEČAJ ZA NADALJEVALCE! vsak petek od 7.9. do 16.11.2012

Tečaj argentinskega tanga Vlasta in RomanZ Vlasto sva se odločila, da narediva tečaj tanga, ki bo malo drugačen. Namenjen je plesalcem, ki že znajo nekaj več, oz. so uspešno prestali začetne faze. In takšnih je kar precej.

Ideja je nastala, ker se nas nekaj kar dokaj redno vozi plesat v Italijo, kjer naj bi bile milonge z več dobrimi plesalci (hecno je to, da je bilo pred 10 leti skoraj več tanga in več plesalcev v Ljubljani, kot čez mejo). In, če se je tango razširil tam, zakaj se ne bi še tukaj? Mogoče niti ne potrebujemo tako velike količine povprečnih plesalcev, kot je to preko meje (marsikatera Italijanka pravi, da slovenci plešemo bolje od Italijanov), ampak raje izboljšajmo svoj način plesa.


To je torej namen. In tako se je porodila ideja, da se ne bi izpopolnjevali na posameznih temah ampak, da se cela skupina in midva skupaj z njo, spoznavamo in rastemo. 10 večerov, korak za korakom, tri glavne področja (hoja, komunikacija, muzikalnost). In glavni poudarek ne bo na številnih likih, ampak na tehniki in kvaliteti plesa.

Tečaj sva poimenovala: ¿Dónde estás corazón?

Podrobnosti tečaja

Tečaj je namenjen plesalcem s predznanjem, ki želijo izboljšati svoj ples in v njem bolj sproščeno uživati. Cilj tečaja je, predvsem izboljšati kvaliteto plesa. Sestavljajo ga trije sklopi, katerih osrednje tematike so: komunikacija, hoja in muzikalnost.

Poudarek bo na kvaliteti izvedbe, prenosu v figure ter uporabi naučenega za kreiranje lastnega sloga.

Tečaj bo potekal vsak petek od 7.9. do 16.11.2012 med 18.15 in 20.15 v Ljubljani
(lokacija bo navedena naknadno).

Vsaki učni uri sledi praktika, kjer lahko naučeno zvadite.

 

Cene

Cena tečaja (10 terminov, vsaka vaja traja 2 uri) je 130 eurov. Tečaj je povezana celota in delni obisk ni možen.

Ugodnosti in podrobnosti plačila:
V primeru plačila celotnega tečaja do 22.8. priznava 10€ popusta.
Tečaj lahko plačate v dveh ali treh obrokih (ni popusta).
Promotorjem tečaja prav tako priznava nagrado 20€/par.
Z vpisom se tečajnik obveže k obisku in plačilu celotnega tečaja. Plačate lahko na eni izmed milong ob sredah v Čolnarni Tivoli.

Prijave sprejemava na email naslova:
vlastaveselko@hotmail.com ali
ninobien@gmail.com ali
Informacije o zasedenosti:
Vlasta Veselko 040 815 432
Roman Mohar 041 68 48 48

 

https://www.facebook.com/events/494040643957835/

 

O učiteljih:

Vlasta Veselko

je profesionalna plesalka sodobnega plesa. S tangom se je prvič srečala v letu 2008 in le-ta je takoj postal njena strast. Tako je od takrat preživela skoraj leto dni v Buenos Airesu, kjer se je učila pri priznanih plesalcih Bruno Tombari, Chicho Frumboli, Ezequiel Farfaro, Tate Di Chiazza, Gaston Torelli idr. Ženskih tehnik pa pri Mariani Dragone, Ceciliji Garcii in Virginiji Pandolfi, cele noči pa preplesala na milongah. Od leta 2010 je tango poučevala v Mariboru, od leta 2012 tudi tehniko za tango v Ljubljani.

Roman Mohar

je spoznal tango leta 1999. Njegova prva učitelja sta bila Nina Orešič in Holger Bock. Največji vtis na začetku sta z igrivim in srčnim pristopom v komunikaciji nanj naredila Luis Bruni in Tamara Juhan. Sledila sta Leandro Palou in Andree Misse s tehnično dovršenim stilom Tango de salon in skladne interpretacija Tango fantasie. Leta 2001 se je sam podal v Buenos Aires, ki ga je popolnoma spremenil. Po vrnitvi je postal musicalizador Kavarne Evropa, četrtkovih praktik v Jenku in skoraj vseh večjih milong v Sloveniji. Dve leti je učil v Tango argentino klubu v Ljubljani ter pomagal razvijati tango sceno v Mariboru in Celju. Njegovi učenci sedaj učijo tango v Ljubljani. Svoje znanje je izpopolnjeval v Sloveniji, Italiji, Avstriji in Argentini na tečajih najbolj zvenečih imen: Milena Plebs, Ezequiel Farfaro, Graciela Gonzalez, Geraldine Rojas, Javier Rodriguez, Julio Balmaceda, Corina de la Rosa, Osvaldo Zotto, Lorena Ermocida, El Pajaro y Belen idr. V zadnjih letih pa je svoje znanje in stil podajal tango navdušencem v Opatiji, v znameniti Villi Giacomelli v Pradamanu in na domačem Taboru.
 

Še več

Flajer seminarja: ¿Dónde estás corazón? - intermediate

Prijavnica (word)

Spletna stran Romana in Vlaste: http://www.elcachafaz.si

Aktualno: